lucieatsuriname.reismee.nl

Fotoseries

Hieronder vind je een overzicht van alle fotoseries.

Voorlichtingmiddag in Moenge

Tijdens mijn verblijf in Moengo, heb ik besloten om een voorlichtingmiddag te organiseren voor kinderen van de 5de en 6de klas. Alle 6 basisscholen werden betrokken. Omdat het om een eenmalige bijeenkomst ging, heb ik alleen basisinformatie kunnen geven aan kinderen over HIV/AIDS. Zij hebben ook de film gezien die de leerlingen uit Paramaribo hadden gemaakt. Leerkrachten en schoolleiders waren ook welkom.

Een uitstapje naar Albina en Sint Laurent (Frans Guyana)

Zodra je in Moengo zit, ben je op één uur afstand van Frans Guyana. Ik heb dus gebruik gemaakt van deze gelegenheid om daar te gaan voor paar uurtjes. We zijn met de auto naar Albina geweest, dan moesten we met een bootje oversteken naar Sint Laurent. Jammer genoeg heb ik niet veel kunnen bezoeken, maar ik heb ervan genoten. De weg naar Albina was echt geweldig. Mooi en puur natuur rond omheen. Ik vond het ook leuk om even Frans te kunnen spreken, heb het gemist. Het deed wel raar om te weten dat we op het Franse territoria waren op duizenden km afstand van Frankrijk zelf.

Een weekje in Moengo

Aanvankelijk ging ik mijn stage doen in Moengo, maar door omstandigheden was dit niet meer mogelijk. Tijdens de laatste weken van mijn verblijf heb ik besloten om een week daar te verblijven. Ik heb een andere kant van Suriname kunnen zien en het was een zeer aangename ervaring. De sfeer en de omgeving leken zo sterk als een aantal dorpen in mijn moederland, namelijk Kongo, dat ik me volledig thuis voelde. Was voor even vergeten dat ik op het Amerikaanse continent zat en niet in Afrika! :-)

Afsluitingsmiddag Project "Zorg Voor Jezelf"

Om het mijn project af te ronden heb ik samen met de kinderen die training hadden gevolgd een afsluitingsmiddag georganiseerd. Aan de hand van een toneelstuk, film en andere activiteiten hebben de kinderen het opgedane kennis over HIV/AIDS gedeeld met leeftijdsgenoten, leerkrachten en ouders.

Seksueel voorlichting Herman Jozef & Sint Lidwina school

In kader van mijn stage heb ik seksueel voorlichting gegeven aan verschillende groep kinderen. Gedurende zes weken heb ik verschillende thema's besproken die verband hebben met hun seksualiteit namelijk puberteit, SOA/SOI, voorbehoedsmiddelen, enz.

Citytour in Paramaribo

Ik woon nu al bijna 4 maanden in Suriname en ik heb sinds kort een citytour kunnen doen. Ik had al verschillende plaatsen gezien, maar had geen achtergrond informatie over. Paar weken, geleden ben ik samen met mijn huisgenotjes en een gids het stad gaan verkennen.

Uitstapje naar Cola Kreek

Buiten de Suriname rivier, heeft Suriname veel andere kleine rivieren en leuke kreekjes waar je lekker kan zwemmen. Deze keer zijn we naar Cola Kreek geweest. Van waar de naam zou men zich afvragen, maar zodra je daar bent geweest weet je waarom. Het water ziet er namelijk uit als cola. Het is bruin, niet vuil bruin maar echte cola bruin en natuurlijk ook lekker fris. Met de temperatuur die we hier halen is dit altijd welkom.

Wandel Mars in Paramaribo

In Suriname is het de gewoonte om in april gedurende 4 dagen een grote wandeling te organiseren rond een welbepaalde thema. Verschillende groepen: dienste, ziekenhuizen, culturele groepen, winkels,... worden door een aantal mensen vertegenwoordigd op straat. In hun mooiste costums lopen zij door heel Paramaribo. Het thema van dit jaar was ''Bloed geven doet leven''. Hiermee wilt men mensen aanzetten om bloeddonors te worden en levens te redden.

Party in Suriname

No matter where i am, i will always have a good time.

Trip naar Braamspunt

Ik ben samen met een huisgenoot (Jolijn) en een Surinaams gezin voor twee dagen naar Braamspunt geweest. Dit is een klein visserseiland aan de monding van de Suriname rivier in de zee. Echt heel leuk en mooi om te zien. Er was wel een minder aangename kant namelijk de honden. Het eiland is vol met honden omdat de mens hier nauwelijks komt en de natuur zijn hang laat gaan. Omdat de honden hier een beetje aan hun lot zijn overgelaten zijn als de vissers terug naar land gaan zijn ze gewend om hier en dan hun “Colgate tanden” te tonen om respect te krijgen. Ze zijn niet echt gastvrij dus. We moesten rond lopen met een stok om hen bang te maken. De muggen daarentegen warenheel gastvrij. Je moest maar een voet in het bos zetten en ze komen op je af.

White Beach

Een dagje uitstap naar White beach. A real beach party, like in the movies :-D!

Afscheidfeestje

D-day min 4! Het wordt steeds spannend. Ik kan niet wachten om te vertrekken, maar aan de ander kant ben ik zenuwachtig. Hoe zal het daar zijn? Zal ik het leuk vinden? Enz. Maar voor dat ik op het vliegtuig gaat zitten voor negen uren richting het onbekend, heb ik een leuke avond had met mijn zus, neef en vrienden. IK ZAL JULLIE ALLEMAAL STERK MISSEN!